Hustá gulášová polévka z václavek

Recepty, Polévky

Suroviny

1 středně velká miska malých plodnic václavek
2-3 brambory
1 kostka zeleninového bujónu
1 cibule
1 lžíce sádla
gulášová paprika
1 vrchovatá lžíce instantní gulášové polévky ze sáčku
mletý kmín
4 kuličky celého pepře
majoránka
hladká mouka
voda

Postup přípravy receptu

  1. Na rozpuštěném sádle zpěníme nakrájenou cibuli a restujeme do hněda, přidáme gulášovou papriku, nakrájené houby a brambory a zalijeme litrem vody.

  2. Okmínujeme, přidáme kuličky pepře, bujón a gulášovou polévku a necháme vařit asi 40 minut.

  3. Vrchovatou lžíci hladké mouky rozkvedláme v troše vody a nalijeme do polévky. Přidáme majoránku a vaříme ještě asi 10 minut. Podáváme s chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!