Hustá gulášová polévka z václavek
Recepty, PolévkySuroviny
- 1 středně velká miska malých plodnic václavek
- 2-3 brambory
- 1 kostka zeleninového bujónu
- 1 cibule
- 1 lžíce sádla
- gulášová paprika
- 1 vrchovatá lžíce instantní gulášové polévky ze sáčku
- mletý kmín
- 4 kuličky celého pepře
- majoránka
- hladká mouka
- voda
Postup Hustá gulášová polévka z václavek
Postup přípravy receptu
-
Na rozpuštěném sádle zpěníme nakrájenou cibuli a restujeme do hněda, přidáme gulášovou papriku, nakrájené houby a brambory a zalijeme litrem vody.
Okmínujeme, přidáme kuličky pepře, bujón a gulášovou polévku a necháme vařit asi 40 minut.
Vrchovatou lžíci hladké mouky rozkvedláme v troše vody a nalijeme do polévky. Přidáme majoránku a vaříme ještě asi 10 minut. Podáváme s chlebem.