Vepřové ragú s nočky
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 400 g vepřového masa
- olej
- sůl
- pepř
- 3 stroužky česneku
- masový vývar
- 2 sterilované kapie
- 2 sladkokyselé okurky
- 2 bobkové listy
- 1 kávová lžička estragonu
- 5 polévkových lžic hladké mouky
- 1 vejce
- 200 ml smetany
- citrónová šťáva
- majoránka
Postup Vepřové ragú s nočky
Postup přípravy receptu
-
Maso omyjeme, očistíme, osušíme utěrkou a nakrájíme na nudličky.
Za stálého míchání osmažíme na rozehřátém oleji, přidáme utřený česnek, podlijeme masovým vývarem, přikryjeme poklicí a za občasného míchání dusíme asi 20-30 minut.
Sterilované sladkokyselé okurky a sterilovanou kapii nakrájíme na nudličky a s bobkovým listem a estragonem přidáme k masu.
Promícháme, podle potřeby podlijeme vývarem a udržujeme v mírném varu.
Z hladké mouky, vejce a soli vypracujeme těsto.
Čajovou lžičkou děláme malé nočky, které zavaříme do ragú.
Necháme 15 minut vařit.
Nakonec zjemníme smetanou, dochutíme podle potřeby citrónovou šťávou a majoránkou.