Vepřové ragú s nočky

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

400 g vepřového masa
olej
sůl
pepř
3 stroužky česneku
masový vývar
2 sterilované kapie
2 sladkokyselé okurky
2 bobkové listy
1 kávová lžička estragonu
5 polévkových lžic hladké mouky
1 vejce
200 ml smetany
citrónová šťáva
majoránka

Postup přípravy receptu

  1. Maso omyjeme, očistíme, osušíme utěrkou a nakrájíme na nudličky.

  2. Za stálého míchání osmažíme na rozehřátém oleji, přidáme utřený česnek, podlijeme masovým vývarem, přikryjeme poklicí a za občasného míchání dusíme asi 20-30 minut.

  3. Sterilované sladkokyselé okurky a sterilovanou kapii nakrájíme na nudličky a s bobkovým listem a estragonem přidáme k masu.

  4. Promícháme, podle potřeby podlijeme vývarem a udržujeme v mírném varu.

  5. Z hladké mouky, vejce a soli vypracujeme těsto.

  6. Čajovou lžičkou děláme malé nočky, které zavaříme do ragú.

  7. Necháme 15 minut vařit.

  8. Nakonec zjemníme smetanou, dochutíme podle potřeby citrónovou šťávou a majoránkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!