Sýrová pizza na celerovém těstě
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- TĚSTO:
- 1 středně velká bulva celeru
- 10 dkg mletých loupaných mandlí
- 2 vejce
- sůl
- NA PIZZU:
- 2 lžíce husté zakysané smetany
- hrst strouhaného sýru ementálského typu
- 1 Mozzarella
- cca 8 dkg Nivy nebo sýru s modrou plísní (Gorgonzola, Blue cheese)
- cca 8 dkg Balkánského sýra nebo Fety
- čerstvé oregano
Postup Sýrová pizza na celerovém těstě
Postup přípravy receptu
-
Očištěný celer nastrouháme na jemno a rozhrneme na plech vyložený pečícím papírem.
Upečeme v troubě - asi 10-15 minut na cca 170 st., trošku zrůžoví a oschne.
Ze zchladlého vymačkáme ještě vodu v papírových utěrkách, přidáme mleté mandle, vajíčka, trochu osolíme, promícháme.
Přesuneme do kulaté koláčové formy, vlhkýma rukama upravíme do krajů a dáme na cca 15 minut zapéci, až jsou okraje růžové a těsto je na omak suché.
Potom obložíme jako pizzu tím, co máme rádi nebo k dispozici. Já lehce potřela zakysankou smíchanou se strouhaným sýrem, obložila různými druhy sýrů, posypala čerstvým posekaným oreganem a dopekla asi 10 minut do roztavení sýrů.