Guláš z hovězího...

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

0,5 kg hovězí kližky (prorostlého hovězího)
cibule (cca obsahove stejně jako masa)
3 lžíce pálivé a pikantní mleté papriky (dohromady)
1 lžička chilli (pro pikantnost)
majoranka
1 lžička mletého kmínu
olej
sůl
pepř
chléb na zahuštění

Postup přípravy receptu

  1. Nadrobno nakrajenou cibuli osmazime na oleji do zlatova, pote polozime na vetsi kostky nakrajene maso, aby se zatahlo, posypeme paprikou, kminem a podle chuti chilli. Jakmile se to zacne prichytavat, podlejeme vodou - skoro cele maso pod vodou.

  2. Vyvarime vodu za staleho michani a znovu podlijeme, to opakujeme cca 3x. Pak prikryjeme a nechame probublavat. Pokud by maso bylo porad tuhe, pridame pomerancovou stavu (maso zmekne). Maso dusime a podlevame, dokud nezmekne a nerozpada se.

  3. Jakmile je maso hotove, zahustime tmavym chlebem (rozdrolime), nakonec pridame majoranku a na uplnem konci dosolime. Podavat muzeme s knedlikem, s chlebem nebo posypane cerstvou cibuli.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!