Labužnický králík na smetaně
Recepty, Jiné masoSuroviny
- 1 naporcovaný králík
- 2 lžičky grilovacího koření
- 1 lžička mleté sladké papriky
- 5 lžic plnotučné hořčice
- 1/2 kostky másla
- 250 ml smetany na šlehání
- sůl
Postup Labužnický králík na smetaně
Postup přípravy receptu
-
V kastrůlku rozehřejeme máslo, přidáme koření a papriku.
Necháme provonět a po chvíli vmícháme hořčici.
Králíka vložíme do pekáče a potřeme teplou marinádou.
Zakryjeme fólií a necháme do druhého dne v lednici rozležet.
Ze začátku pečeme králíka přikrytého alobalem.
Asi po 45 minutách přidáme k masu osolenou smetanu. Necháme odkryté a dopečeme. V průběhu pečení potíráme výpekem. Jako příloha je vhodná bramborová kaše.