Bezlepkové sýrové bochánky

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

210 g tapiokové mouky
50 g čedaru, nebo parmezánu
1 menší vejce
100 ml mléka
100 ml vody
1 polévková lžíce olivového oleje
2 lžičky sezamových semínek
bílý pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Mléko, vodu a olej přivedeme k varu. Do misky dáme tapiokovou mouku a sezam, vlijeme horkou směs a rychle promícháme. Necháme trochu vychladnout, pak zašleháme vejce a nakonec nastrouhaný sýr. Podle chuti opepříme a osolíme.

  2. Ruce si poprášíme moukou a z vychladlé hmoty tvoříme rukou malé bochánky. Ty klademe na plech s pečícím papírem a trochu rukou zploštíme. Nebo můžeme vyválet váleček, nakrájet na asi 3 cm plátky a řeznou stranou uložit na plech.

  3. Pečeme v troubě na 190°C 20 - 25 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!