Bezlepkové sýrové bochánky
Recepty, Dietní receptySuroviny
- 210 g tapiokové mouky
- 50 g čedaru, nebo parmezánu
- 1 menší vejce
- 100 ml mléka
- 100 ml vody
- 1 polévková lžíce olivového oleje
- 2 lžičky sezamových semínek
- bílý pepř
- sůl
Postup Bezlepkové sýrové bochánky
Postup přípravy receptu
-
Mléko, vodu a olej přivedeme k varu. Do misky dáme tapiokovou mouku a sezam, vlijeme horkou směs a rychle promícháme. Necháme trochu vychladnout, pak zašleháme vejce a nakonec nastrouhaný sýr. Podle chuti opepříme a osolíme.
Ruce si poprášíme moukou a z vychladlé hmoty tvoříme rukou malé bochánky. Ty klademe na plech s pečícím papírem a trochu rukou zploštíme. Nebo můžeme vyválet váleček, nakrájet na asi 3 cm plátky a řeznou stranou uložit na plech.
Pečeme v troubě na 190°C 20 - 25 minut.