Můj povidloň

Recepty, Moučníky

Suroviny

2 balíčky Bebe sušenek mléčných
2 balíčky Bebe sušenek kakaových
povidla
trošku rumu (není nutné)
krém:
2 tvarohy (tučnost nechám na vás, já dávám polotučné)
1 ušlehaná šlehačka se ztužovačem
1 zakysaná smetana
cukr

Postup přípravy receptu

  1. Na velký plech dám pečící papír, který rukou lehce namočím, aby sušenky neklouzaly. Dávám střídavě světlé a tmavé bebe vedle sebe, namazané takovou silnější vrstvou povidel. Když zaplním celý plech, rozetřu na ně všechen krém, navrch dávám opět povidly namazané bebe, stejně jako dole střídavě barevně. Potom pokapu rumem a zabalím do igelitu a dám do lednice přes noc.

  2. Druhý den jen odlamuji kusy podle sušenek (cukru do krému dávám jen malinko, aby to bylo lehoučce nasládlé, jinak je to potom moc sladké). Je to lehké a moc dobroučké, rodina to miluje, v létě zkusím ještě do krému přidat kousky jahod a víc ho vychladit - bude to super osvěžení na letní odpoledne.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!