Žralok na prudko s bramborovou kaší
Recepty, RybySuroviny
- 2 steaky ze žraloka
- koření na ryby
- máslo
- kmín celý
- mouka hladká
- brambory
- mléko
- sůl
- mražený hrášek
- mražená kukuřice
- citron
Postup Žralok na prudko s bramborovou kaší
Postup přípravy receptu
-
Prvně dáme vařit brambory.
Steaky opláchneme a osušíme. Obalíme ze všech stran v hladké mouce a nakořeníme kořením na ryby. Rozehřejeme na pánvi větší kus másla a steaky zprudka opékáme. Posypeme trochou kmínu (až na pánvi při smažení, jinak by kmín opadal).
Uvařené brambory slijeme, rozšťoucháme s máslem, přilijeme trochu mléka, nasolíme a mixujeme dokud kaše není úplně hladká a nemá správnou konzistenci.
Hrášek s kukuřicí lehce osolíme (já tady používám jen trochu vegety) a zlehka podusíme na másle. Podáváme s kolečkem citronu, na talíři ať si každý dochutí sám. Jedla jsem žraloka poprvé a přišla jsem mu takhle na chuť.