Žralok v pivním těstíčku

Recepty, Ryby

Suroviny

žralok
sůl
pepř
citron
olej
máslo
1 hrnek hladké mouky
2 dl světlého piva
1 vejce
brambory
kmín
sálat
olivový olej
rajčata
jarní cibule

Postup přípravy receptu

  1. Těstíčko si připravíme tak, že do misky dáme mouku, vejce, pivo a metličkou rozmícháme, trochu osolíme.

  2. Ze žraloka vyřízneme opatrně páteř, osolíme, opepříme, polijeme citronovou šťávou. Žraloka ponoříme do pivního těstíčka, smažíme na slunečnicovým oleji a přidáme kousek másla.

  3. Salát omyjeme, nakrájíme rajčata, osolíme, opepříme a polijeme olivovým olejem.

  4. Brambory jsem uvařil v osolené vodě s kmínem - i se slupkami. Jak byly měkké, zcedil jsem je, přidal jarní cibuli, máslo a rozšťouchal.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!