Žralok v pivním těstíčku
Recepty, RybySuroviny
- žralok
- sůl
- pepř
- citron
- olej
- máslo
- 1 hrnek hladké mouky
- 2 dl světlého piva
- 1 vejce
- brambory
- kmín
- sálat
- olivový olej
- rajčata
- jarní cibule
Postup Žralok v pivním těstíčku
Postup přípravy receptu
-
Těstíčko si připravíme tak, že do misky dáme mouku, vejce, pivo a metličkou rozmícháme, trochu osolíme.
Ze žraloka vyřízneme opatrně páteř, osolíme, opepříme, polijeme citronovou šťávou. Žraloka ponoříme do pivního těstíčka, smažíme na slunečnicovým oleji a přidáme kousek másla.
Salát omyjeme, nakrájíme rajčata, osolíme, opepříme a polijeme olivovým olejem.
Brambory jsem uvařil v osolené vodě s kmínem - i se slupkami. Jak byly měkké, zcedil jsem je, přidal jarní cibuli, máslo a rozšťouchal.