Plněná ačokča s rajčatovou omáčkou

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

500 g mletého masa
5 velkých ačokčí
2 cibule
3 stroužky česneku
1 vejce
½ staršího rohlíku
2 lžíce sekané bazalky
5 rajčat
1 rajčatové pyré
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Ačokču rozrežeme pozdĺžne na polovice a vyberieme semená.

  2. Rožok namočíme do studenej vody, vyžmýkame a zmiešame s mletým mäsom, vajcom, 1 nadrobno narezanou cibuľou, soľou a mletým čiernym korením. Dobre vypracovanou masou naplníme polovice ačokčí.

  3. Do pekáča rozložíme na mesiačiky nakrájanú cibuľu a na plátky narezaný cesnak.

  4. Paradajky nakrájame na kocky, zmiešame s nasekanou bazalkou, soľou a paradajkovým pyré a dáme na cibuľu do pekáčika.

  5. Na paradajkovú zmes poukladáme plnenú ačokču, zakryjeme a v rúre na 200°C pečieme asi 25 minút. Potom odkryjeme a ešte 10 min zapečieme.

  6. Podávame so zemiakmi alebo tmavým chlebom.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!