Žralok na víně se sušenými rajčaty a rozmarýnem
Recepty, RybySuroviny
- 400 g steaků ze žraloka
- 2 polévkové lžíce nakrájených sušených rajčat v oleji
- 100 ml suchého bílého vína
- větvička rozmarýnu
- 1 lžíce studeného másla
- olivový olej
- citronový pepř
- sůl
- citronová šťáva
Postup Žralok na víně se sušenými rajčaty a rozmarýnem
Postup přípravy receptu
-
Steaky osušíme, zakápneme citronem a mírně osolíme.
V hlubší pánvi rozehřejeme trochu olivového oleje a steaky zprudka opečeme. Zalijeme vínem, přidáme sušená rajčata a rozmarýn. Krátce podusíme - necháme vyvařit víno. Zbylou šťávu zjemníme lžící másla a dochutíme pepřem.
Podáváme s různě upravenými bramborami nebo jen s bagetkou.