Žralok na víně se sušenými rajčaty a rozmarýnem

Recepty, Ryby

Suroviny

400 g steaků ze žraloka
2 polévkové lžíce nakrájených sušených rajčat v oleji
100 ml suchého bílého vína
větvička rozmarýnu
1 lžíce studeného másla
olivový olej
citronový pepř
sůl
citronová šťáva

Postup přípravy receptu

  1. Steaky osušíme, zakápneme citronem a mírně osolíme.

  2. V hlubší pánvi rozehřejeme trochu olivového oleje a steaky zprudka opečeme. Zalijeme vínem, přidáme sušená rajčata a rozmarýn. Krátce podusíme - necháme vyvařit víno. Zbylou šťávu zjemníme lžící másla a dochutíme pepřem.

  3. Podáváme s různě upravenými bramborami nebo jen s bagetkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!