Hovězí na sťávě

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

hovězí plátky
1 cibule
sůl
pepř
mrkev
brambory
1 šlehačka
2 vejce
2 lžičky medu
trochu uzené šunky nebo jiný uzený salám

Postup přípravy receptu

  1. Osmahneme si cibulku jemne dohneda, pridame hovezi nakrajene na platky, osolime, opeprime, podlijeme trochou vody, dusime do mekka.

  2. Az je maso mekke, pridame nakrajeny salam a povarime jeste kratce. Nezahustujeme, nechame stavicku.

  3. Brambory poradne ocistime a umyjeme, kdo chce, muze oloupat, ja jsem nechala ve slupce.

  4. Nakrajet na kolecka, dat do pekacku, posolime, popeprime, zakapnem trochou oleje a zalijem zalivkou, kterou sme si udelali ze slehacky, 2 lzice medu, trochu soli, 2 vejce, ja jsem na chut jeste dala nakrajenou pazitku. Poradne promichat, zalit brambory a dat pect.

  5. Mezitim jsem si nakrajela nekolik mrkvi a podusila na masle s l lzickou medu.

  6. Kdyz je mrkev mekka, dame trochu slehacky, povarime asi 5 minut a odstavime.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!