Bramborové bagety s prefermentem
Recepty, Slané pečivoSuroviny
- Na preferment:
- 150 ml vody
- 150 g pšeničné chlebové mouky
- 1-2 g droždí
- – vše smícháme a zakryté necháme 10-12 hodiny v teple kynout.
- Dále:
- 100 ml vody
- 100 g bílého jogurtu
- 3 lžíce oleje
- 80 g strouhaných vařených brambor
- lžička cukru
- 2-2,5 lžičky soli
- 100 g žitné chlebové mouky
- 150 g pšeničné chlebové mouky
- 150 g hladké mouky
- 7 g droždí
Postup Bramborové bagety s prefermentem
Postup přípravy receptu
-
K hotovému prefermentu přidáme zbytek surovin a vypracujeme volnější těsto, které necháme v míse vykynout.
Vykynuté pak lehce propracujeme (pokud je třeba, opatrně podsypneme moukou), rozdělíme na 4 díly, vytvarujeme bagety a na bagetvém plechu je necháme nakynout.
Potřeme vodou, můžeme i lehce, opatrně naříznout, vsadíme do rozehřáté trouby a upečeme (210°C/25 min).