Nakládaný Hermelín se sušenými rajčaty a medvědím česnekem

Recepty, Sýry

Suroviny

Sedlčanské Hermelíny
sušená rajčata naložená v oleji
sušený medvědí česnek
česnek
cibule
čerstvě mletý pepř
pár snítek tymiánu
slunečnicový olej

Postup přípravy receptu

  1. Sýry podélně prokrojte. Jednu stranu posypte medvědím česnekem. V sezóně můžete posypat nakrájenými čerstvými listy. Druhou stranu posypte lehce čerstvě mletým pepřem. Na jednu stranu položte sušené rajče a přiklopte druhou stranou.

  2. Cibuli nakrájejte na slabé kroužky. Česnek nakrájejte na jemné plátky.

  3. Na dno sklenice nasypte trochu cibule. Vkládejte dovnitř Hermelíny, pokud možno tak, aby ve sklenici nezbývalo mnoho volného prostoru. Během skládání prosypávejte cibulí a česnekem a prokládejte snítkou tymiánu.

  4. Když sklenici naplníte, zalijte olejem tak, aby bylo vše zakryté a nešel tam vzduch.

  5. Nechte 3 dny uležet – nejlépe na chladném místě, ale ne přímo v lednici. Pokud máte chladný špajz nebo sklep, bude to ideální místo. Po třech dnech je sýr akorát proleželý a zralý do lednice.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!