Lívanečky z dýně

Recepty, Sladká jídla

Suroviny

400 g dýně Hokkaido
100 g pohankové mouky hladké
160 ml libovolného rostlinného mléka
1 lžíce oleje
pár kapek agávového sirupu, nebo medu
špetka soli
kokosový,nebo slunečnicový olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Dýni neloupeme, jenom pořádně omyjeme a nakrájíme na kostičky.

  2. Vložíme ji do zapékací misky a v troubě pečeme do změknutí.

  3. Měkkou dýni rozmixujeme na hladké pyré a necháme vychladnout.

  4. Pak přidáme mléko, sůl, sirup a postupně přidáváme mouku. Těsto by mělo být husté jako na klasické lívance. Podle toho buď přidáme mouku, nebo naopak zředíme mlékem.

  5. Na kokosovém nebo slunečnicovém oleji smažíme malé lívanečky.

  6. Potřeme je dýňovou zavařeninou, zdobíme rostlinnou šlehačkou a ovocem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!