Fazolky téměř dietní
Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny
- 400 g mražených fazolových lusků
- 1 stroužek česneku
- 150 g šunky
- 2 lžíce olivového oleje
- 3 lžičky sezamových semínek
- 2 lžíce 12% smetany
- kari koření
- pepř
- sůl
- Parmazán na posypání
Postup Fazolky téměř dietní
Postup přípravy receptu
-
Fazolky povaříme 5 minut v osolené vodě.
Na oleji opečeme kostičky šunky, přidáme fazolky a po chvíli i najemno nakrájený česnek.
Na pánvi si uděláme kousek místa, na kterém krátce opražíme sezamová semínka, která pak smícháme s fazolkovou směsí.
Nakonec přidáme kari koření a smetanu, dosolíme, opepříme, po dvou minutách vypneme.
Servírujeme posypané parmazánem buď samotné jako lehkou večeři, nebo s pečivem, nebo jako přílohu k masům.