Hříbky v křenové omáčce
Recepty, HoubySuroviny
- asi 500 g hřibů
- 2 lžíce másla
- 1 lžíce hladké mouky
- 150 ml smetany
- asi 3 lžíce čerstvě nastrouhaného křenu
- sůl
- pepř
- 1 malá lžička cukru
Postup Hříbky v křenové omáčce
Postup přípravy receptu
-
Hřiby nakrájíme na větší kousky. Do hrnce dáme vařit asi 3/4 l vody, když začne vřít, vhodíme připravené houby a necháme je vařit 15 minut. Pak je z vody vyndáme a uchováme stranou.
Máslo rozpustíme, přisypeme mouku a umícháme světlou jíšku. Zalijeme ji vodou, která nám zbyla z vaření hříbků, osolíme, lehce opepříme a necháme dobře provařit. Pak do omáčky nalijeme smetanu a vmícháme nastrouhaný křen. Dochutíme lžičkou cukru a přidáme uvařené hříbky. Houby necháme v omáčce prohřát a můžeme vypnout. Podáváme nejlépe s kynutým knedlíkem.