Rizoto s tykvovým pyré
Recepty, OstatníSuroviny
- 200 g rýže parboiled
- 250 g tykve (očištěná dužina)
- ½ cukety
- 1 lžíce kokosového oleje
- 1 cibule
- 2 snítky saturejky
- sůl
- pepř
- 1 lžíce sekané petrželové natě
- 1 konzerva sleďů v oleji
Postup Rizoto s tykvovým pyré
Postup přípravy receptu
-
Tekvicu narežeme na kocky, podlejeme pol pohárom vody a zakryté dusíme cca 10 min. Necháme trocha prechladnúť a rozmixujeme.
Na oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme ryžu, tekvicové pyré, vetvičky saturejky, osolíme, okoreníme. Dolejeme vodou na potrebné množstvo tekutiny (rizoto má byť krémové, takže vody trocha viac). Zakryté dusíme, kým ryža nie je mäkká. Odstavíme z ohňa. Vyberieme vetvičky saturejky.
Pridáme nahrubo nastrúhanú cuketu a petržlenovú vňať, premiešame, zakryjeme a necháme 10 min dôjsť.
Potom rizoto rozdelíme na taniere, na každý dáme 1 filet sleďa a ihneď podávame.