Portobello pečené s náplní z mangoldu a Nivy
Recepty, HoubySuroviny
- 4 stejkové žampiony portobello
- 2 hrsti mangoldových listů
- 2 jarní cibulky
- 110 g Nivy
- 3 lžíce zakysané smetany
- sůl
- pepř
- muškátový oříšek
- olej na vymazání pekáčku
Postup Portobello pečené s náplní z mangoldu a Nivy
Postup přípravy receptu
-
Portobella očistíme, vydloubneme nožky a ty nakrájíme nadrobno. Z mangoldu odstraníme tuhé košťály a listy nasekáme na malé kousky, jarní cibulky nakrájíme na kolečka..
V misce smícháme nakrájené nohy, nasekaný mangold, kolečka cibulek, nastrouhanou Nivu a zakysanou smetanu. Směs lehce osolíme (Niva je slaná dost), opepříme a přidáme trošku muškátového oříšku.
Směsí naplníme připravené houbové hlavy, naskládáme je do olejem vymazaného pekáčku a pečeme při 180°C asi 30 minut.