Piškotový jahodový dort

Recepty, Moučníky

Suroviny

3 balení piškotů
3 kelímky zakysané smetany
1 kelímek smetany ke šlehání
4 vanilkové cukry
jahody (případně jiné ovoce)
dortové želé (nemusí být)

Postup přípravy receptu

  1. Ušleháme šlehačku a vmícháme do ní zakysanou smetanu a vanilkové cukry.

  2. Dortovou formu vyložíme folií a naskládáme vrstvu piškotů, ovoce a šlehačkového krému. Vrstvy střídáme, dokud nespotřebujeme suroviny. Pokud končíme piškoty, pokapeme je šťávou z kompotu nebo rumem, ať zvláční. Pokud končíme ovocem nebo krémem, použijeme dortové želé.

  3. Dáme do chladničky min. na 2 hodiny, nejlépe však přes noc ztuhnout.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!