Zapečená čočka

Recepty, Luštěniny

Suroviny

300 g čočky
400 g brambor
2 mrkve
1 cibule
kousek celeru
2 stroužky česneku
olivový olej
250 g klobásy
pepř
sůl
2 vejce
150 ml mléka
100 g eidamu

Postup přípravy receptu

  1. Čočku probereme a necháme asi 2 hodiny bobtnat ve studené vodě. Pak ji uvaříme téměř doměkka. Těsně před koncem vaření ji osolíme a přebytečnou tekutinu slijeme.

  2. Brambory, celer a mrkev očistíme a pokrájíme nadrobno. Brambory vaříme v osolené vodě a asi po 5 minutách přidáme mrkev a celer. Když je všechno měkké, zeleninu scedíme a necháme odkapat.

  3. Cibuli s česnekem oloupeme, nasekáme nadrobno a orestujeme na oleji v pánvi. Pak vmícháme na kolečka nakrájenou klobásu. Směs promícháme s čočkou a povařenou zeleninou.

  4. Vše ochutíme solí a pepřem a rozprostřeme do vymaštěné zapékací mísy. Vejce rozšleháme s mlékem a nastrouhaným sýrem a rozlijeme na čočkovou směs. Vše zapékáme v troubě vyhřáté na 180°C asi 30 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!