Krkovička v cibulovo-pivní marinádě

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

2 hrubší plátky z krkovičky
Marináda:
150 ml světlého piva
1 menší cibule nakrájená na drobno
1 stroužek utřeného česneku
lžička hořčice
lžička sojové omáčky
1 lžíce pikantního kečupu
2 lžíce oleje
1/2 lžičky cukru
špetka chilli
sůl
pepř
Dále:
lžička solamylu
trochu oleje na opečení

Postup přípravy receptu

  1. Všechny suroviny na marinádu smícháme. Omyté maso vložíme do marinády a necháme marinovat do druhého dne.

  2. Před tepelnou úpravou maso vytáhneme půl hodiny předem. Rozpálíme pánev s olejem. Maso otřeme z marinády a opékáme z každé strany asi 4-5 minut, podle síly masa.

  3. Hotové maso odložíme a uchováváme v teple. Do výpeku vlijeme zbytek marinády, ve které jsme rozmíchali lžičku solamylu.

  4. Marinádu necháme zredukovat a dochutíme, je- li třeba. Maso na talíři přeléváme zredukovanou marinádou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!