Krkovička v cibulovo-pivní marinádě
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 2 hrubší plátky z krkovičky
- Marináda:
- 150 ml světlého piva
- 1 menší cibule nakrájená na drobno
- 1 stroužek utřeného česneku
- lžička hořčice
- lžička sojové omáčky
- 1 lžíce pikantního kečupu
- 2 lžíce oleje
- 1/2 lžičky cukru
- špetka chilli
- sůl
- pepř
- Dále:
- lžička solamylu
- trochu oleje na opečení
Postup Krkovička v cibulovo-pivní marinádě
Postup přípravy receptu
-
Všechny suroviny na marinádu smícháme. Omyté maso vložíme do marinády a necháme marinovat do druhého dne.
Před tepelnou úpravou maso vytáhneme půl hodiny předem. Rozpálíme pánev s olejem. Maso otřeme z marinády a opékáme z každé strany asi 4-5 minut, podle síly masa.
Hotové maso odložíme a uchováváme v teple. Do výpeku vlijeme zbytek marinády, ve které jsme rozmíchali lžičku solamylu.
Marinádu necháme zredukovat a dochutíme, je- li třeba. Maso na talíři přeléváme zredukovanou marinádou.