Quiche s medvědím česnekem
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- Těsto:
- 170 g celozrnné špaldové hladké mouky
- 30 g bílé špaldové hladké mouky
- sůl
- na špičku nože kypřicího prášku do pečiva
- 100 g másla
- 1 žloutek
- 2 - 3 lžíce vody
- Náplň:
- 2 vejce
- 350 g tučného měkkého tvarohu
- 100 g smetany 30%
- 100 g medvědího česneku
- hrst listů bazalky
- sůl
- 40 g sušených rajčat (nenaložených v oleji, příp. hrst rajčat naložených v oleji)
- 50 – 60 g kapari
Postup Quiche s medvědím česnekem
Postup přípravy receptu
-
Obě mouky smíchejte s větší špetkou soli a kypřicím práškem. Přidejte změklé máslo, žloutek a prsty začněte zpracovávat. Až se vám vytvoří žmolenka, přidejte vodu a zpracujte vláčné těsto. Kdyby se vám zdálo příliš suché, přidejte ještě trošičku másla. Zabalte těsto do fólie a uložte na dvě hodiny do lednice.
Vejce prošlehejte s tvarohem a smetanou. Medvědí česnek, bazalku a sušená rajčata nakrájejte nadrobno. Vmíchejte do náplně. Podle potřeby osolte.
Těsto rozválejte na plát silný asi 0,5 cm a vyložte jím pečicí formu. Dno několikrát propíchněte vidličkou. Vyložte alobalem a vysypte luštěninami až po okraj.
Vložte do trouby předehřáté na 180 °C a nechte 7 minut péct naslepo. Pak sundejte alobal s luštěninami a pečte dalších 5 minut.
Předpečený korpus zalijte náplní, navrch rozprostřete kapari a pečte asi 25 – 30 minut. Že je koláč upečený, poznáte tak, že se při zaklepání náplň nevlní.
Vyndejte z trouby a nechte vychladnout.