Quiche s medvědím česnekem

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

Těsto:
170 g celozrnné špaldové hladké mouky
30 g bílé špaldové hladké mouky
sůl
na špičku nože kypřicího prášku do pečiva
100 g másla
1 žloutek
2 - 3 lžíce vody
Náplň:
2 vejce
350 g tučného měkkého tvarohu
100 g smetany 30%
100 g medvědího česneku
hrst listů bazalky
sůl
40 g sušených rajčat (nenaložených v oleji, příp. hrst rajčat naložených v oleji)
50 – 60 g kapari

Postup přípravy receptu

  1. Obě mouky smíchejte s větší špetkou soli a kypřicím práškem. Přidejte změklé máslo, žloutek a prsty začněte zpracovávat. Až se vám vytvoří žmolenka, přidejte vodu a zpracujte vláčné těsto. Kdyby se vám zdálo příliš suché, přidejte ještě trošičku másla. Zabalte těsto do fólie a uložte na dvě hodiny do lednice.

  2. Vejce prošlehejte s tvarohem a smetanou. Medvědí česnek, bazalku a sušená rajčata nakrájejte nadrobno. Vmíchejte do náplně. Podle potřeby osolte.

  3. Těsto rozválejte na plát silný asi 0,5 cm a vyložte jím pečicí formu. Dno několikrát propíchněte vidličkou. Vyložte alobalem a vysypte luštěninami až po okraj.

  4. Vložte do trouby předehřáté na 180 °C a nechte 7 minut péct naslepo. Pak sundejte alobal s luštěninami a pečte dalších 5 minut.

  5. Předpečený korpus zalijte náplní, navrch rozprostřete kapari a pečte asi 25 – 30 minut. Že je koláč upečený, poznáte tak, že se při zaklepání náplň nevlní.

  6. Vyndejte z trouby a nechte vychladnout.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!