Piškotový řez s jahodovou pěnou

Recepty, Moučníky

Suroviny

těsto:
4 vejce
80 g moučkového cukru
100 g polohrubé mouky
100 ml oleje
1 prášek do pečiva
pěna:
0,5 kg čerstvých jahod
2 kelímky smetany ke šlehání
20 g želatiny
dle chuti moučkový cukr

Postup přípravy receptu

  1. V misce ušleháme žloutky, do kterých postupně přiléváme olej a přisypáváme cukr. Ve šlehači ušleháme tuhý sníh z bílků. Do sněhu přimícháme žloutkovou směs a nakonec přidáme mouku s práškem do pečiva.

  2. Těsto vlijeme na vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech.

  3. Pečeme v předehřáté troubě 10 min při 170°C. Upečený piškot necháme vychladnout.

  4. Na jahodovou pěnu si v míse tyčovým šlehačem rozmixujeme jahody. Ve šlehači ušleháme 2 šlehačky do tuha, přilijeme želatinu (připravenou dle návodu na sáčku). K ušlehané smetaně postupně přidáme jahody a osladíme cukrem.

  5. Pěnu natřeme na vychladlý korpus a dáme do lednice ztuhnout. Hotové řezy nakrájíme na kostky, ozdobíme kouskem jahody a lístkem meduňky. Dobrou chuť!!!!


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!