Piškotový řez s jahodovou pěnou
Recepty, MoučníkySuroviny
- těsto:
- 4 vejce
- 80 g moučkového cukru
- 100 g polohrubé mouky
- 100 ml oleje
- 1 prášek do pečiva
- pěna:
- 0,5 kg čerstvých jahod
- 2 kelímky smetany ke šlehání
- 20 g želatiny
- dle chuti moučkový cukr
Postup Piškotový řez s jahodovou pěnou
Postup přípravy receptu
-
V misce ušleháme žloutky, do kterých postupně přiléváme olej a přisypáváme cukr. Ve šlehači ušleháme tuhý sníh z bílků. Do sněhu přimícháme žloutkovou směs a nakonec přidáme mouku s práškem do pečiva.
Těsto vlijeme na vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech.
Pečeme v předehřáté troubě 10 min při 170°C. Upečený piškot necháme vychladnout.
Na jahodovou pěnu si v míse tyčovým šlehačem rozmixujeme jahody. Ve šlehači ušleháme 2 šlehačky do tuha, přilijeme želatinu (připravenou dle návodu na sáčku). K ušlehané smetaně postupně přidáme jahody a osladíme cukrem.
Pěnu natřeme na vychladlý korpus a dáme do lednice ztuhnout. Hotové řezy nakrájíme na kostky, ozdobíme kouskem jahody a lístkem meduňky. Dobrou chuť!!!!