Kuřecí medailonky s omáčkou z celeru a žampionů
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 2 kuřecí prsa
- 5 žampionů
- kousek celeru - cca 50 g
- 1 šalotka
- 150 ml smetany ke šlehání
- lžička hořčice
- hrubě mletý pepř
- sůl
- hladká mouka na poprášení
- špetička cukru
- olej
- kousek másla
Postup Kuřecí medailonky s omáčkou z celeru a žampionů
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí prsa nakrájíme na menší medailonky. Celer nastrouháme na jemno, šalotku a žampiony nakrájíme na kousky. Maso osolíme, posypeme hrubě mletým pepřem a zakápneme olejem.
Necháme půl hodiny odležet a před smažením maso lehce poprášíme hladkou moukou. Rozehřejeme olej a maso orestujeme z obou stran do zlaté barvy. Trvá to chvíli, jsou to malé kousky.
Hotové maso vyjmeme a do výpeku přidáme kousek másla a celer. Restujeme 2-3 minutky, je-li třeba, malinko podlijeme vodou a přihodíme žampiony. Společně opékáme a po chvíli přilijeme smetanu s hořčicí.
Necháme probublávat do zhoustnutí. Omáčku podle potřeby zředíme mlékem. Dochutíme a maso vložíme zpět. Společně prohřejeme a můžeme podávát.