Kuřecí medailonky s omáčkou z celeru a žampionů

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

2 kuřecí prsa
5 žampionů
kousek celeru - cca 50 g
1 šalotka
150 ml smetany ke šlehání
lžička hořčice
hrubě mletý pepř
sůl
hladká mouka na poprášení
špetička cukru
olej
kousek másla

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí prsa nakrájíme na menší medailonky. Celer nastrouháme na jemno, šalotku a žampiony nakrájíme na kousky. Maso osolíme, posypeme hrubě mletým pepřem a zakápneme olejem.

  2. Necháme půl hodiny odležet a před smažením maso lehce poprášíme hladkou moukou. Rozehřejeme olej a maso orestujeme z obou stran do zlaté barvy. Trvá to chvíli, jsou to malé kousky.

  3. Hotové maso vyjmeme a do výpeku přidáme kousek másla a celer. Restujeme 2-3 minutky, je-li třeba, malinko podlijeme vodou a přihodíme žampiony. Společně opékáme a po chvíli přilijeme smetanu s hořčicí.

  4. Necháme probublávat do zhoustnutí. Omáčku podle potřeby zředíme mlékem. Dochutíme a maso vložíme zpět. Společně prohřejeme a můžeme podávát.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!