Svěží pepřovo-citronové kuřecí medailonky s fazolovými lusky
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- Maso:
- 500 g kuřecích prsou
- sůl
- černý pepř mletý
- bílý pepř mletý
- olivový olej
- 1 citron
- šťáva z 1/2 citronu
- 1-2 lžíce medu
- 1 lžíce másla
- bazalka
- petrželová nať
- koriandr
- medvědí česnek
- Fazolové lusky:
- 500 g fazolových lusků
- 100 g anglické slaniny
- 1 stroužek česneku
Postup Svěží pepřovo-citronové kuřecí medailonky s fazolovými lusky
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí prsa nakrájíme na medailonky, tak 2 cm vysoké, a lehce naklepeme. Medailonky osolíme, opepříme a na olivovém oleji restujeme. Když jsou dozlatova, tak je z pánve vyndáme a do té stejné pánve dáme lžíci másla, šťávu z citronu, půl hrnku vody, bílý pepř, petrželku, bazalku, koriandr, medvědí česnek a med. Vše promícháme a vložíme na kolečka pokrájený citron, který z obou stran podusíme, než lehce zkaramelizuje. Poté přidáme hotové medailonky, citrony položíme na maso a znovu lehce podusíme.
Na čisté pánvi restujeme slaninku nakrájenou na kostičky, přidáme nasekaný česnek a fazolové lusky, které jsme si předtím povařili ve vodě. Osolíme, promícháme a podáváme spolu s kuřecími medailonky.
Tento chod jsem podávala ještě s bramborovou kaší.