Paprikové pikantní ragú se šťavnatým hovězím masem
Recepty, Hovězí masoSuroviny
- 500 g hovězího masa (falešná svíčková nebo roštěná)
- 5 čerstvých paprik
- 300 g cherry rajčátek
- 3-4 stroužky česneku
- 1 ČL dijonské hořčice
- 2 chilli paprička
- 3 Pl olivového oleje
- 250 ml bílého vína nebo vývaru
- sůl
- bazalka
- petrželka
- pažitka
- pepř
- sůl
Postup Paprikové pikantní ragú se šťavnatým hovězím masem
Postup přípravy receptu
-
Maso omyjeme, nakrájíme na proužky asi 4 až 5 cm dlouhé.
Papriky rozpůlíme, očistíme a pokrájíme na nudličky.
Rajčátka omyjeme, pokrájíme a rozpůlíme.
Česnek si oloupeme, nakrájáme na plátky.
Chilli papričky rozpůlíme, vyřízneme semeníky a lusky pokrájíme na proužky nebo kostičky.
V pánvi na rozpáleném oleji hovězí maso zprudka opečeme ze všech stran, poté maso vyjmeme a odložíme stranou (do alobalu).
V pánvi pak na výpeku z masa orestujeme kousky pokrájeného česneku, barevných paprik, rajčátek a chilli papriček a směs zalijeme vínem.
Nakonec do pánve dáme zpět opečené hovězí maso, osolíme, opepříme, přidáme dijonskou hořčici a pozvolna podusíme ještě asi 5-8 minut. Bylinky si opereme, necháme odkapat a natrhané vmícháme do ragú z masa a zeleniny. Podáváme s rýží.