Paprikové pikantní ragú se šťavnatým hovězím masem

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

500 g hovězího masa (falešná svíčková nebo roštěná)
5 čerstvých paprik
300 g cherry rajčátek
3-4 stroužky česneku
1 ČL dijonské hořčice
2 chilli paprička
3 Pl olivového oleje
250 ml bílého vína nebo vývaru
sůl
bazalka
petrželka
pažitka
pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Maso omyjeme, nakrájíme na proužky asi 4 až 5 cm dlouhé.

  2. Papriky rozpůlíme, očistíme a pokrájíme na nudličky.

  3. Rajčátka omyjeme, pokrájíme a rozpůlíme.

  4. Česnek si oloupeme, nakrájáme na plátky.

  5. Chilli papričky rozpůlíme, vyřízneme semeníky a lusky pokrájíme na proužky nebo kostičky.

  6. V pánvi na rozpáleném oleji hovězí maso zprudka opečeme ze všech stran, poté maso vyjmeme a odložíme stranou (do alobalu).

  7. V pánvi pak na výpeku z masa orestujeme kousky pokrájeného česneku, barevných paprik, rajčátek a chilli papriček a směs zalijeme vínem.

  8. Nakonec do pánve dáme zpět opečené hovězí maso, osolíme, opepříme, přidáme dijonskou hořčici a pozvolna podusíme ještě asi 5-8 minut. Bylinky si opereme, necháme odkapat a natrhané vmícháme do ragú z masa a zeleniny. Podáváme s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!