Vepřové kuličky pečené v toskánských rajčatech

Recepty, Mleté maso

Suroviny

Suroviny na masové kuličky:
600 g mletého vepřového masa
1 vejce
půlka nakrájené cibule
paprika mletá sladká
1 střoužek česneku
hrst petřele
70 g strouhanky
koření ple chuťi sůl pepř
Toskánská rajčata:
1 plechovka loupaných rajčat
250 g cherry rajčátek
půl středně velké cibule
5 stroužků česneku
1 malá chilli paprička
1 lžíce bazalky
sůl
pepř podle chuťi

Postup přípravy receptu

  1. Směs na masové kuličky spojíme a vytvarujeme cca 2-3 cm kuličky odložíme je bokem.

  2. Do vyšší nádoby přendáme všechny ingredience na toskánská rajčata a vše důkladně rozmixujeme ponorným mixérem. Tuto směs vlijeme do pekáče a do ní pokládáme masové kuličky. Vše dáme společně zapéci.

  3. K tomuto chodu se hodí těstoviny, rýže, brambory nebo bageta.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!