Netradiční segedínský guláš s rajčaty a čabajkou
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 600 dkg vepřové kýty
- 1 plechovka sekaných rajčat
- 1 sklenice kysaného zelí
- 1 čabajská klobása
- 1 šlehačka
- 2 cibule
- 3 stroužky česneku
- 3 lžíce papriky
- 1/2 lžičky kmínu
- 1 kostka domácího mraženého demi glace (velmi silný vývar, který po vychladnutí želíruje) nebo gelový bujon
- 1 lžíce kukuřičného škrobu (bude-li potřeba)
- malá feferonka
- sůl
- pepř
- olej
Postup Netradiční segedínský guláš s rajčaty a čabajkou
Postup přípravy receptu
-
Nakrájíme maso na kostičky, klobásu na tenká kolečka, cibuli na drobno a feferonku na velice drobno.
Nakrájenou cibulku osmahneme na oleji, přidáme kostky masa, necháme zatáhnout, osolíme, opepříme, přidáme papriku, kmín a prolisovaný česnek a krátce restujeme. Podlijeme, přidáme demi glace nebo gelový bujon, plechovku rajčat a dusíme.
Když je maso téměř měkké, přidáme feferonku, klobásku a dále dusíme, až je maso zcela hotové. Je-li potřeba, ještě dochutíme, přidáme šlehačku a popřípadě zahustíme kukuřičným škrobem (v tom případě ještě chvíli povaříme).
Nakonec přidáme pokrájené zelí a už jen krátce provaříme. Doba varu záleží podle toho, jaké máme rádi zelí. Já dělám už jen velice krátce, protože nemám ráda příliš uvařené zelí. K hotovému pokrmu můžeme podávat knedlík nebo jen pečivo. Já tentokrát volila bramborový knedlík.