Prasečí oči

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

750 g vepřových kotlet
200 g zauzené šunky
200 g ementálu
100 g listového špenátu
česnek
250 ml smetany
100 g sušených rajčat
brambory
jarní cibulka
150 g slaniny
150 g žampionů
cibule
bíle víno
strouhanka
citronová šťáva
máslo

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové kotlety naklepeme na slabé plátky, které potřeme utřeným česnekem a opepříme.

  2. Poklademe je plátky ementálu, zauzené šunky, lístky špenátu a kousky sušeného rajčete.

  3. Plátky i s ingrediencemi zavineme do rolky, kterou následně pokrájíme na cca 10 mm silná kolečka, která naplocho napichujeme na špejli (vznikne tak efekt očí).

  4. Špíz opečeme z obou stran na másle a přendáme do zapékací mísy, ve které necháme oči dopéct v troubě.

  5. Ve výpeku rozpustíme kousek másla a přidáme najemno nakrájenou cibuli, kterou necháme zesklovatět. Přidáme slaninu, posekaný česnek a žampiony, které zakápneme citronovou šťávou, aby neztmavly. Necháme podusit. Poté zaprášíme směs strouhankou a necháme zhoustnout. Nakonec přidáme suché bílé víno a krátce povaříme, aby měla směs dostatečnou hustotu a chuť.

  6. Na závěr můžeme dochutit solí a pepřem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!