Cuketovo - květáková roláda
Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny
- 1 menší květák
- 1 cuketa
- 2 vejce
- sůl, pepř
- 150 g uzené mozzarelly
- Na náplň:
- 60 g šunky (nebo šunkového kolena)
- 60 g pokrájeného blaťáckého zlata (nebo čedaru)
- pasta tomatto z rajských jablíček
- bazalka
- provensálské koření
- libovolný nastrouhaný sýr
Postup Cuketovo - květáková roláda
Postup přípravy receptu
-
Květák rozebereme na růžičky a povaříme doměkka v osolené vodě. Cuketu nakrájíme na kostičky a necháme vypotit. Květák i cuketu necháme ještě odcedit a ubrouskem odstraníme veškerou tekutinu.
Přidáme nastrouhanou uzenou mozzarellu (nebo uzené tofu), vejce, bazalku, provensálské koření, pepř a sůl. Vše dobře rozmícháme a opatrně namačkáme na plech s pečícím papírem. Pečeme v rozehřáté troubě na 180 stupňů krátce - dorůžova, jako když pečeme piškotové rolády.
Upečenou roládu zatočíme i s pečícím papírem. Po vychladnutí roládu rozvineme a potřeme rajskou pastou, posypeme bazalkou a posypeme kořením. Poklademe plátky šunky a plátky sýra a opět zatočíme.
Povrch rolády posypeme nastrouhaným sýrem. Roládu můžeme ještě dát krátce zapéci nebo ji podáváme bez zapečení, jen posypanou nastrouhaným sýrem.