Cuketovo - květáková roláda

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

1 menší květák
1 cuketa
2 vejce
sůl, pepř
150 g uzené mozzarelly
Na náplň:
60 g šunky (nebo šunkového kolena)
60 g pokrájeného blaťáckého zlata (nebo čedaru)
pasta tomatto z rajských jablíček
bazalka
provensálské koření
libovolný nastrouhaný sýr

Postup přípravy receptu

  1. Květák rozebereme na růžičky a povaříme doměkka v osolené vodě. Cuketu nakrájíme na kostičky a necháme vypotit. Květák i cuketu necháme ještě odcedit a ubrouskem odstraníme veškerou tekutinu.

  2. Přidáme nastrouhanou uzenou mozzarellu (nebo uzené tofu), vejce, bazalku, provensálské koření, pepř a sůl. Vše dobře rozmícháme a opatrně namačkáme na plech s pečícím papírem. Pečeme v rozehřáté troubě na 180 stupňů krátce - dorůžova, jako když pečeme piškotové rolády.

  3. Upečenou roládu zatočíme i s pečícím papírem. Po vychladnutí roládu rozvineme a potřeme rajskou pastou, posypeme bazalkou a posypeme kořením. Poklademe plátky šunky a plátky sýra a opět zatočíme.

  4. Povrch rolády posypeme nastrouhaným sýrem. Roládu můžeme ještě dát krátce zapéci nebo ji podáváme bez zapečení, jen posypanou nastrouhaným sýrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!