Hovězí kostky na víně se zeleninou

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

asi 500 g hovězího plecka
plechovka hrášku
plechovka mrkviček
3 cibule
200 ml červeného vína
těstoviny
lžíce protlaku
2 stroužky česneku

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji zpěníme cibuli. Přidáme promáčknutý česnek a smažíme dozlatova. Vložíme větší kusy masa, osolíme, opepříme a restujeme maso ze všech stran.

  2. Pak maso podlijeme vínem, vložíme protlak, promícháme a necháme zredukovat. Podlijeme vodou nebo vývarem a dusíme do měkka. Pak zahustíme a přidáme plechovky zeleniny. Krátce provaříme a dochutíme solí a pepřem. Podáváme s těstovinami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!