Kyselý fazolkový salát

Recepty, Saláty

Suroviny

500 g zelených fazolek
1 kyselá smetana (250 g)
3 lžíce sekaného kopru
1 bobkový list
3 kuličky nového koření
5 kuliček pepře
sůl
ocet
cukr

Postup přípravy receptu

  1. Narezanú fazuľku podlejeme trocha vodou, pridáme korenie, soľ a bobkový list a 10 min povaríme. Odstavíme, hneď pridáme podľa chuti ocot a cukor a zakryté necháme vychladnúť.

  2. Vyberieme bobkový list, ak ešte máme vo fazuľke tekutinu, tak ju scedíme, a fazuľky rozdelíme na porcie.

  3. Každú porciu polejeme trochou smotany a posypeme kôprom. Podávame s chlebom alebo ako prílohu k mäsám.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!