Věnec s meruňkovým kokosem a tvarohem

Recepty, Moučníky

Suroviny

Kynuté těsto:
350 g hladké mouky
25 g kvasnic
80 g cukru
špetka soli
200 ml mléka
3 žloutky
100 g másla
50 ml rumu
Kokosová náplň:
80 g kokosu
80 ml mléka
30 g cukru
30 g meruněk z kompotu
Tvarohová náplň:
250 g tvarohu
40 g cukru
1 vanilkový cukr
1 vejce
citronová kůra strouhaná
sekané vlašské ořechy
1 vejce na potření

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve zaděláme těsto: do ohřátého mléka s cukrem rozdrobíme kvasnice a necháme je vzejít. V míse smícháme mouku se solí, přidáme žloutky, rum, rozpuštěné máslo a nakonec vlijeme kvásek. Vypracujeme hladké a vláčné těsto, které necháme na teplém místě kynout asi 1 hodinu.

  2. Mezitím si připravíme náplně: - kokosová: kokos svaříme s mlékem a cukrem, do vychladlé hmoty vmícháme rozmačkané meruňky. - tvarohová: tvaroh smícháme s oběma cukry, vejcem a s citronovou kůrou.

  3. Vykynuté těsto vyválíme na plát, který rozkrojíme na 3 stejné pruhy.

  4. Středy dvou pruhů potřeme tvarohovou náplní a jeden pruh natřeme kokosovou náplní. Všechny pruhy srolujeme. Z pramenů upleteme cop, který dáme na plech vyložený pečícím papírem, cop stočíme do věnce a spojíme. Necháme chvíli kynout.

  5. Věnec potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme ořechy.

  6. Pečeme při 180°C 20 minut, pak teplotu snížíme na 160°C a pečeme dalších 20 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!