Jemná cuketová omáčka s gorgonzolou
Recepty, OmáčkySuroviny
- 1 menší cuketa
- cca 80- 100 g gorgonzoly (o něco méně třeba nivy, která je slanější)
- 2 jarní cibulky
- cca 5 plátků slaniny nebo šunky
- 100 ml mléka nebo smetany na vaření
- 2 stroužky česneku
- čerstvá bazalka
- kousek másla
- sůl
- pepř
Postup Jemná cuketová omáčka s gorgonzolou
Postup přípravy receptu
-
Cibulky, slaninu a cuketu nakrájíme na malé kostičky. Na pánvi nejprve orestujeme slaninu, poté přidáme bílé části cibulek, necháme zesklovatět a pak přihodíme kostičky cukety. Osolíme, opepříme a cca 5 minut mícháme a restujeme. Podlijeme asi 100 ml vody nebo zeleninového vývaru a dusíme doměkka.
Asi 2 minutky před dovařením do směsi rozmačkáme česnek a dáme i zelené části cibulek. Poté vše rozmixujeme tyčovým mixérem, do požadované hustoty naředíme mlékem nebo smetanou, rozdrobíme do omáčky gorgonzolu a necháme ji zcela rozpustit. Nakonec vmícháme posekanou bazalku.