Bramborákové bochánky se škvarkama

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

6 větších brambor
1 miska ovesných vloček
1 miska kysaného zelí
1 miska škvarků
česnek dle chuti
1 vejce
sůl
Čubrica
hladká mouka na zahuštění
listové těsto
olej na smažení
vejce na potření

Postup přípravy receptu

  1. Nastrouháme brambory, přidáme nadrobno nakrájené kysané zelí, vejce, vločky a nakrájené škvarky. Sůl, čubřicu a česnek podle chuti a vše zahustíme moukou. Necháme v lednici odpočinout, aby vločky pěkně nasákly.

  2. Listové těsto vyválíme, nakrájíme na čtverce, na které klademe připravenou bramborákovou směs.

  3. Zabalíme jako koláč, potřeme vajíčkem, aby se okraje spojily a spojem pak klademe do misky, nebo na pečicí papír. Pečeme v rozehřáté troubě.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!