Bramborový salát s tofunézou (DlabemeZdrave)
Recepty, SalátySuroviny
- 1 kg brambor
- 100 g hrášku
- 50 g mrkve
- 50 g celeru
- 50 g kořenové petržele
- 2-3 kyselé okurky (vel. 3-6 cm)
- 2 cibule (cca 100 g)
- 1-2 stroužky česneku
- 100 g tofunézy
- 100 g bílého jogurtu
- 50 ml obilného mléka OvesMilk (sušený nápoj + voda dle návodu)
- 20 g oleje
- sůl
- pepř
Postup Bramborový salát s tofunézou (DlabemeZdrave)
Postup přípravy receptu
-
Brambory uvaříme ve slupce, druhý den oloupeme a nakrájíme na plátky, které můžeme orestovat dozlatova.
Mrkev, celer a petržel očistíme a nastrouháme. Okurky nakrájíme na menší kousky a cibuli nasekáme najemno.
Vše dáme do mísy spolu s prolisovaným česnekem a promícháme s dresinkem z tofunézy, jogurtu, mléka a oleje. Na závěr dochutíme a necháme v ledničce odležet 24 hod.