Nejlepší nadýchané muffiny

Recepty, Moučníky

Suroviny

200 ml mléka
2 vejce
85 ml oleje
250 g polohrubé mouky
110 g cukru
15 g vanilkového cukru (půl balíčku)
1 lžička sody
1 lžička kypřícího prášku
Příchuť (můžeme dát podle své chuti):
2 menší nastrouhaná jablka
1 lžička skořice
2 kapky vanilkového aroma
Dále:
vlašské ořechy na posypání
100 g čokolády na vaření
1 lžíce kakaa
2 kapky vanilkového aroma

Postup přípravy receptu

  1. Důležité je smíchat zvlášť sypké a mokré suroviny.

  2. Vajíčka rozšleháme v mléce a oleji, přisypeme smíchané sypké suroviny a další suroviny podle toho, jakou chceme příchuť.

  3. Pozor: - aroma dávám už k mokrým surovinám - k jablečným muffinům přidám ještě o trochu více cukru, aby nebyly kyselé - k čokoládovým je lepší přidat více oleje nebo ideálně péci ve vymazaných formičkách, aby nebyly suché

  4. Sypké a mokré suroviny jen lehce vmísíme, občas nějaká hrudka mouky nevadí. Kdybychom však těsto moc třeli, porušila vy se struktura a muffinky by nevyběhly, takže jen tak ledabyle smícháme.

  5. Pečeme asi 20 minut na 170°C v horkovzdušné troubě (v obyčejné na více). Muffiny by měly být krásně vláčné a nadýchané.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!