Nejlepší nadýchané muffiny
Recepty, MoučníkySuroviny
- 200 ml mléka
- 2 vejce
- 85 ml oleje
- 250 g polohrubé mouky
- 110 g cukru
- 15 g vanilkového cukru (půl balíčku)
- 1 lžička sody
- 1 lžička kypřícího prášku
- Příchuť (můžeme dát podle své chuti):
- 2 menší nastrouhaná jablka
- 1 lžička skořice
- 2 kapky vanilkového aroma
- Dále:
- vlašské ořechy na posypání
- 100 g čokolády na vaření
- 1 lžíce kakaa
- 2 kapky vanilkového aroma
Postup Nejlepší nadýchané muffiny
Postup přípravy receptu
-
Důležité je smíchat zvlášť sypké a mokré suroviny.
Vajíčka rozšleháme v mléce a oleji, přisypeme smíchané sypké suroviny a další suroviny podle toho, jakou chceme příchuť.
Pozor: - aroma dávám už k mokrým surovinám - k jablečným muffinům přidám ještě o trochu více cukru, aby nebyly kyselé - k čokoládovým je lepší přidat více oleje nebo ideálně péci ve vymazaných formičkách, aby nebyly suché
Sypké a mokré suroviny jen lehce vmísíme, občas nějaká hrudka mouky nevadí. Kdybychom však těsto moc třeli, porušila vy se struktura a muffinky by nevyběhly, takže jen tak ledabyle smícháme.
Pečeme asi 20 minut na 170°C v horkovzdušné troubě (v obyčejné na více). Muffiny by měly být krásně vláčné a nadýchané.