Pikantní výpečky z vepřového ořezu
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 1 kg ořezu vepřového masa
- 200 g cibule
- 20 g česneku (cca 4 větší stroužky)
- 20 g zázvoru
- pepř mletý
- 1,5 lžíce worcestrové omáčky
- sůl
- hladká mouka nebo solamyl
Postup Pikantní výpečky z vepřového ořezu
Postup přípravy receptu
-
Kousky vepřového ořezu opepříme a osolíme (pozor na slanost worcesteru), smícháme v zapékací míse nebo pekáčku s na kostičky pokrájenou cibulí, nasekaným česnekem, drobně pokrájeným zázvorem a worcesterem.
Pekáček zaklopíme a vložíme do předehřáté trouby na 200 stupňů na cca 45 minut. Je-li třeba, trochu podlijeme vodou nebo 10° pivem. Poté odklopíme, zaprášíme lžičkou mouky nebo škrobem, promícháme, podlijeme a dopečeme doměkka a do barvy.
Podáváme s knedlíkem, noky, gnocchi, bramborem a dušeným či kysaným zelím, špenátem... Vše de vlastní chuti.