Jednoduché špagety s rajským protlakem, červeným vínem a klobásou
Recepty, TěstovinySuroviny
- 500 g špaget
- 1 cibule (velká)
- 1 lžíce cukru
- olivový olej
- 1 nožička klobásy (podle chuti můžete dát i více)
- provensálské koření (nebo bylinková podravka)
- sůl
- sladká paprika
- 1 dcl červeného vína
- 3-4 rajské protlaky (velké - 1ks cca 120 g)
- sýr (nastrouhaný, na posypání)
Postup Jednoduché špagety s rajským protlakem, červeným vínem a klobásou
Postup přípravy receptu
-
Uvaříme si špagety podle návodu.
Do velkého hrnce nebo pánve dáme na jemno nakrájenou cibulku do rozpáleného oleje, začneme restovat, až začne cibule hnědnout tak přidáme 1 polévkovou lžíci cukru a osmažíme cibulku úplně dozlatova.
Nakrájíme si klobásu na malé kostičky a přidáme k orestované cibuli. Trochu orestujeme a pak přidáme bylinkovou podravku nebo provensálské koření a trochu soli. Poté přidáme sladkou papriku, zarestujeme a zalijeme červeným vínem a promícháme. Pak přidáme rajský protlak a krátce provaříme.
Uvařené špagety promícháme se směsí a posypeme nastrouhaným sýrem.
Cukr nám krásně zkaramelizuje a srazí kyselost rajského protlaku.