Pečený kapr se zeleninou

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

200 g kapra (filety, podkovy)
1 lžička olivového oleje
1 lžička hořčice
sůl (případně koření na ryby)
100 g cukety
100 g zelené papriky
100 g rajčat
0,5 dcl bílého suchého vína
citrón

Postup přípravy receptu

  1. Zapékací misku lehce vytřeme olivovým olejem, vložíme okořeněné plátky kapra. Kapra potřeme hořčicí a poklademe jej směsí plátků cukety, kousků rajčat a papriky.

  2. Celé podlijeme bílým vínem, přikryjeme víkem a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme asi 30 minut, poté odkryjeme a necháme dopéct bez víka, aby se odpařila část uvolněné tekutiny. Před podáváním zakapeme citronovou šťávou. V rámci udržovacího režimu můžeme konzumovat s odlehčeným bramborovým salátem, při redukci vystačíme s čerstvou zeleninovou oblohou. Můžeme jíst jako oběd nebo večeři.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!