Pečený kapr se zeleninou
Recepty, Dietní receptySuroviny
- 200 g kapra (filety, podkovy)
- 1 lžička olivového oleje
- 1 lžička hořčice
- sůl (případně koření na ryby)
- 100 g cukety
- 100 g zelené papriky
- 100 g rajčat
- 0,5 dcl bílého suchého vína
- citrón
Postup Pečený kapr se zeleninou
Postup přípravy receptu
-
Zapékací misku lehce vytřeme olivovým olejem, vložíme okořeněné plátky kapra. Kapra potřeme hořčicí a poklademe jej směsí plátků cukety, kousků rajčat a papriky.
Celé podlijeme bílým vínem, přikryjeme víkem a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme asi 30 minut, poté odkryjeme a necháme dopéct bez víka, aby se odpařila část uvolněné tekutiny. Před podáváním zakapeme citronovou šťávou. V rámci udržovacího režimu můžeme konzumovat s odlehčeným bramborovým salátem, při redukci vystačíme s čerstvou zeleninovou oblohou. Můžeme jíst jako oběd nebo večeři.