Domácí bylinková sůl
Recepty, OstatníSuroviny
- mořská hrubozrnná sůl
- bylinky - použila jsem:
- rozmarýn
- oregano
- tymián
- majoránka
- poměr soli a bylinek 1:1
Postup Domácí bylinková sůl
Postup přípravy receptu
-
Omyté a dobře osušené bylinky oddělíme od hrubých stonků. Na otrhané lístky použijeme hmoždíř nebo mixér. Začneme bylinkami a nasekáme je na jemno.
Přidáme sůl a společně vše rozmělníme. Použila jsem mixér a nechala jen asi 2 krát protočit, aby sůl zůstala trochu hrubší.
Poté to rozložíme a necháme v pokojové teplotě proschnout. Skladujeme v uzavíratelné sklenici. Vydrží i několik měsíců.
Na maso – černý, bílý a barevný pepř, majoránka, tymián, oregano (dobromysl), estragon, rozmarýn, česnek Na ryby – tymián, kůra z citrónu nebo limetky, máta Do polévek a omáček – libeček, petrželka, celerová nať, majoránka, bobkový list, saturejka, estragon, šalvěj, máta, hořčičné semínko, černý, bílý a barevný pepř, česnek Do salátů a na zeleninu – oregano, saturejka, estragon, bazalka, rozmarýn, tymián, máta Na brambory – rozmarýn, majoránka, oregano, česnek