Domácí bylinková sůl

Recepty, Ostatní

Suroviny

mořská hrubozrnná sůl
bylinky - použila jsem:
rozmarýn
oregano
tymián
majoránka
poměr soli a bylinek 1:1

Postup přípravy receptu

  1. Omyté a dobře osušené bylinky oddělíme od hrubých stonků. Na otrhané lístky použijeme hmoždíř nebo mixér. Začneme bylinkami a nasekáme je na jemno.

  2. Přidáme sůl a společně vše rozmělníme. Použila jsem mixér a nechala jen asi 2 krát protočit, aby sůl zůstala trochu hrubší.

  3. Poté to rozložíme a necháme v pokojové teplotě proschnout. Skladujeme v uzavíratelné sklenici. Vydrží i několik měsíců.

  4. Na maso – černý, bílý a barevný pepř, majoránka, tymián, oregano (dobromysl), estragon, rozmarýn, česnek Na ryby – tymián, kůra z citrónu nebo limetky, máta Do polévek a omáček – libeček, petrželka, celerová nať, majoránka, bobkový list, saturejka, estragon, šalvěj, máta, hořčičné semínko, černý, bílý a barevný pepř, česnek Do salátů a na zeleninu – oregano, saturejka, estragon, bazalka, rozmarýn, tymián, máta Na brambory – rozmarýn, majoránka, oregano, česnek


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!