Mušle,,na buzaru
Recepty, Mořské plodySuroviny
- 2 kg jedlých slávek
- 10 stroužků česneku
- 1 šalotka
- olivový olej
- sůl, čerstvě mletý pepř
- 2 dl vína
- 1 dl vývaru
- 1 lžíce strouhánky
- petrželka, pažitka, citron
Postup Mušle,,na buzaru
Postup přípravy receptu
-
Na olivovem oleji zesklovatet salotku a cesnek, pridat strouhanku, vsypat musle, zalit vinem a vyvarem, opeprit, osolit, prikryt poklickou, varit. Po 3 minutach priklopene poradne protrepat. Varit dalsi 3 minutky a prikryte nechat jeste tak 2 minutky dojit. Na taliri prelit musle omackou, posypat bylinkami a zakapat citronem.
Hodi se bagetka a nebo jen tak.
Pred varenim musle na chvili nechat v pokojove teplote. Musle otevrene a nejak poskozene vyhodit, ty ostatni pod tekouci vodou omyt. Musle, ktere se pri vareni neotevrou, vyhodit.