Mušle,,na buzaru

Recepty, Mořské plody

Suroviny

2 kg jedlých slávek
10 stroužků česneku
1 šalotka
olivový olej
sůl, čerstvě mletý pepř
2 dl vína
1 dl vývaru
1 lžíce strouhánky
petrželka, pažitka, citron

Postup přípravy receptu

  1. Na olivovem oleji zesklovatet salotku a cesnek, pridat strouhanku, vsypat musle, zalit vinem a vyvarem, opeprit, osolit, prikryt poklickou, varit. Po 3 minutach priklopene poradne protrepat. Varit dalsi 3 minutky a prikryte nechat jeste tak 2 minutky dojit. Na taliri prelit musle omackou, posypat bylinkami a zakapat citronem.

  2. Hodi se bagetka a nebo jen tak.

  3. Pred varenim musle na chvili nechat v pokojove teplote. Musle otevrene a nejak poskozene vyhodit, ty ostatni pod tekouci vodou omyt. Musle, ktere se pri vareni neotevrou, vyhodit.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!