Kaviár z hub s kuskusem

Recepty, Houby

Suroviny

½ hrnku kuskusu
1 hrnek vroucí vody nebo vývaru (zeleninový, masový, houbový)
1 střední cibule nadrobno
olej na pánev
300 g i více pevných hub s tmavými kloboučky
sůl a pepř
trochu citr. šťávy

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve připravíme kuskus podle návodu. Nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na malém množství oleje, přidáme drobně pokrájené nebo umleté tmavé kloboučky hub a dusíme. Osolíme a nakonec ochutíme pepřem a troškou citr. šťávy.

  2. Přidáme hotový kuskus, promícháme a sundáme z ohně. Servírujeme na talířcích nebo pro slavnostnější servírování plníme do košíčků z listového těsta, Zdobíme proužkem z červené papriky a kudrnkou. Podáváme jako svačinu, večeři nebo jako předkrm.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!