Kaviár z hub s kuskusem
Recepty, HoubySuroviny
- ½ hrnku kuskusu
- 1 hrnek vroucí vody nebo vývaru (zeleninový, masový, houbový)
- 1 střední cibule nadrobno
- olej na pánev
- 300 g i více pevných hub s tmavými kloboučky
- sůl a pepř
- trochu citr. šťávy
Postup Kaviár z hub s kuskusem
Postup přípravy receptu
-
Nejprve připravíme kuskus podle návodu. Nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na malém množství oleje, přidáme drobně pokrájené nebo umleté tmavé kloboučky hub a dusíme. Osolíme a nakonec ochutíme pepřem a troškou citr. šťávy.
Přidáme hotový kuskus, promícháme a sundáme z ohně. Servírujeme na talířcích nebo pro slavnostnější servírování plníme do košíčků z listového těsta, Zdobíme proužkem z červené papriky a kudrnkou. Podáváme jako svačinu, večeři nebo jako předkrm.