Žampionový sendvič
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- 2 plátky tmavého toustového chleba
- 3-4 malé žampiony
- 1-2 vejce (podle velikosti)
- kousek pórku
- rajče
- máslo
- listový salát
- plátkový sýr
- sůl
- pepř
- kmín
Postup Žampionový sendvič
Postup přípravy receptu
-
Plátky chleba tence potřeme máslem a opečeme z obou stran na suché pánvi do křupava. Žampiony nakrájíme na tenké plátky a taktéž pórek.
Rozpustíme kousek másla a žampiony s pórkem, solí a kmínem začneme restovat. Po chvíli pustí trochu vody, opékáme do vydušení tekutiny.
Vejce rozšleháme s pepřem a vlijeme na pánev se žampiony. Chvíli necháme stát jako na omeletu. Když začnou okraje tuhnout, vařečkou to jakoby balíme do středu.
Vznikne hromádka na kterou položíme plátkový sýr. Teplotu snížíme a pánev přikryjeme poklicí. Po chvíli se sýr začne roztékat.
Připravíme opečený chleba, na to vrstvíme salát, rajče žampiony se sýrem a přiklopíme druhým chlebem. Spíchneme špejlí pro lepší manipulaci a ihned podáváme.