Kuřecí plátek v bramborové placce
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- Těsto na bramborák:
- 1 kg brambor
- 6-7 stroužků česneku
- 1 vejce
- sůl
- pepř
- kmín
- 2 lžíce hladké mouky
- majoránku nebo oregano
- kuřecí prsa (dle strávníků)
- česnek
- grilovací koření
- sůl
- Chutney
- domácí lečo v malé skleničce
- lžička Solamylu
- 2 lžíce sladké sojové omáčky
Postup Kuřecí plátek v bramborové placce
Postup přípravy receptu
-
Připravíme si těsto na bramboráky tak, jak jsme zvyklí podle svého receptu. Já dělám z napsaných surovin. Smažíme na oleji.
Kuřecí prsa překrojíme a naklepeme, osolíme z jedné strany, potřeme rozetřeným česnekem, z druhé strany posypeme grilovacím kořením a opečeme na pánvičce v rozehřátém oleji.
Domácí lečo ohřejeme, přidáme chutney a v trošce vody rozmícháme lžičku solamylu, kterým omáčku trochu zahustíme, přidáme sladkou sojovou omáčku dle chuti.
Na usmaženou placku dáme plátek masa, na něj omáčku a přeložíme. Můžeme ozdobit zeleninou (rajče, paprika, okurek), kdo má co rád.