Červené kotletky

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

4 kotlety
2 cibule
3 stroužky česneku
100 g anglické slaniny
2 mrkve
1 lahůdková cibulka i se zelenou částí
kousek zázvoru
1 vejce natvrdo
200 ml kysané smetany
1 malý rajčatový protlak
mletá paprika
mletý kmín
masox (nemusí být)
trošku chilli (nemusí být)
2 lžíce hladké mouky
kousek sádla
pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. V kastrole na sádle osmažíme cibule na měsíčky do sklovita, k ní přidáme nakrájenou slaninu. Kotlety si naklepeme, kraje nařízneme, aby se nekroutily, osolíme, opepříme je a dáme k cibuli restovat z obou stran.

  2. Orestované vyndáme, do výpeku přidáme mletou papriku, rajčatový protlak, kmín, chilli, nastrouhaný zázvor, chvilku osmažíme, zalijeme vařící vodou s masoxem, promícháme, vrátíme zpět kotlety a dusíme do měkka.

  3. Tak za 15 minut dáme nastrouhané mrkve, nakrájenou lahůdkovou cibuli a nakrájený česnek na plátky. V zakysané smetaně, naředěné vodou rozšleháme mouku a omáčku zahustíme.

  4. Pak dosolíme a nakonec do omáčky nastrouháme vejce, které jsme si uvařili natvrdo a už jen převaříme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!