Červené kotletky
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 4 kotlety
- 2 cibule
- 3 stroužky česneku
- 100 g anglické slaniny
- 2 mrkve
- 1 lahůdková cibulka i se zelenou částí
- kousek zázvoru
- 1 vejce natvrdo
- 200 ml kysané smetany
- 1 malý rajčatový protlak
- mletá paprika
- mletý kmín
- masox (nemusí být)
- trošku chilli (nemusí být)
- 2 lžíce hladké mouky
- kousek sádla
- pepř
- sůl
Postup Červené kotletky
Postup přípravy receptu
-
V kastrole na sádle osmažíme cibule na měsíčky do sklovita, k ní přidáme nakrájenou slaninu. Kotlety si naklepeme, kraje nařízneme, aby se nekroutily, osolíme, opepříme je a dáme k cibuli restovat z obou stran.
Orestované vyndáme, do výpeku přidáme mletou papriku, rajčatový protlak, kmín, chilli, nastrouhaný zázvor, chvilku osmažíme, zalijeme vařící vodou s masoxem, promícháme, vrátíme zpět kotlety a dusíme do měkka.
Tak za 15 minut dáme nastrouhané mrkve, nakrájenou lahůdkovou cibuli a nakrájený česnek na plátky. V zakysané smetaně, naředěné vodou rozšleháme mouku a omáčku zahustíme.
Pak dosolíme a nakonec do omáčky nastrouháme vejce, které jsme si uvařili natvrdo a už jen převaříme.