Cuketový perník z remosky
Recepty, MoučníkySuroviny
- 240 g polohrubé mouky
- 1/2 sáčku Pernikového koření Vitana
- 1/3 prášku do pečiva
- 120 g práškového cukru
- 2 ks vanilkového cukru
- 1,5 KL kakaa
- 1/2 čokoládového pudinku
- 1 dl řepkového (slunečnicového) oleje
- 0,5-1 dl smetany na vaření
- 1/2 KL mleté skořice
- 320 g nastrouhané cukety
- 1 ks vejce
- 100 g rozinek
- 100 g kandovaná pomerančové (citronové) kůry
- špetka soli
Postup Cuketový perník z remosky
Postup přípravy receptu
-
Dopředu zalijeme rozinky a kandovanou kůru vodou, ať změknou, kdo chce, může rumem. Všechny sypké suroviny smícháme a potom do nich vmícháme ty tekuté a na závěr nastrouhanou cuketu a rozinky s kůrou (bez vody či rumu), těsto je polotekuté, pokud ho máte řídké, přidejte trochu mouky pokud málo, tak dejte více smetany.
Do nádoby od remosky dejte pečící papír, hodně ho pomačkejte, ať se dobře vkládá) a na něj nalijte těsto. Potom ostříhejte přebytečný papír, ať se nepálí. Pečeme 45 minut, zkusíme špejlí a pokud se těsto na ni nelepí, je hotovo. Dobrou chuť..