Smažené brambory s květákem a semínkem divoké cibule

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

3 lžíce oleje
3/4 lžičky semínka divoké cibule (kalonji)
3-4 zelené feferonky nakrojené v polovině
1 malý květák (nakrájený na 2 cm kousky)
455 g brambor (nakrájených na 2 cm kousky)
3/4 lžičky soli

Postup přípravy receptu

  1. Ohřejte olej v karai (hrnec, wok) na středně vysokém ohni, přidejte kalonji a zelené feferonky. Nechte je pár sekund prskat.

  2. Přidejte květák a brambory a 1-2 minuty je míchejte.

  3. Snižte ohěň na středně nízký stupeň, přiklopte a vařte 15-20 minut, občas zamíchejte, aby se to nepřilepilo ke dnu vaší karai.

  4. Přidejte sůl, zvyšte oheň a za stálého míchání smažte brambory s květákem, dokud nezměknou. Podávejte s lucchi.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!