Smažené brambory s květákem a semínkem divoké cibule
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- 3 lžíce oleje
- 3/4 lžičky semínka divoké cibule (kalonji)
- 3-4 zelené feferonky nakrojené v polovině
- 1 malý květák (nakrájený na 2 cm kousky)
- 455 g brambor (nakrájených na 2 cm kousky)
- 3/4 lžičky soli
Postup Smažené brambory s květákem a semínkem divoké cibule
Postup přípravy receptu
-
Ohřejte olej v karai (hrnec, wok) na středně vysokém ohni, přidejte kalonji a zelené feferonky. Nechte je pár sekund prskat.
Přidejte květák a brambory a 1-2 minuty je míchejte.
Snižte ohěň na středně nízký stupeň, přiklopte a vařte 15-20 minut, občas zamíchejte, aby se to nepřilepilo ke dnu vaší karai.
Přidejte sůl, zvyšte oheň a za stálého míchání smažte brambory s květákem, dokud nezměknou. Podávejte s lucchi.