Křepelky plněné špenátem

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

2 křepelky
1/2 rohlíku
cca 1/2 dcl mléka
1 vajíčko
hrst listového špenátu
50 g slaniny
špetka muškátového květu
podle potřeby strouhanka
sůl
pepř
cca 20 g másla
celý kmín

Postup přípravy receptu

  1. Křepelky umyjeme, osušíme a osolíme, i zevnitř.

  2. Náplň: Půl rohlíku nakrájíme na kostičky, zakápneme mlékem a dáme je do misky.

  3. Slaninu nakrájíme na kostičky a vyškvaříme v kastrůlku a přidáme lžičku másla.

  4. Ke slanině přihodíme špenát, necháme zavadnout a odstavíme.

  5. Do vymačkaných kostiček rohlíku vklepneme 1 žloutek, přidáme špetku muškátového květu, slaninu se špenátem, sůl, pepř a sníh z jednoho bílku. Lehce promícháme a zahustíme strouhankou-cca 1-2 lžíce.

  6. Náplní plníme bříška křepelek, která zajistíme párátky, aby náplň nevytekla.

  7. Posypeme celým kmínem, na každou křepelku dáme pláteček másla, dáme na pekáč, podlijeme vodou, přiklopíme a pečeme cca 20 minut přikryté na 200 stupňů.

  8. Pak odkryjeme a pečeme ještě asi 40 minut. Během pečené podléváme výpekem. Příloha je vhodná podobná, jako ke kuřeti. Bramborová kaše, celé brambory, bramborový salát a pod. Já jsem si dala salát z červené řepy.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!