Křepelky plněné špenátem
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 2 křepelky
- 1/2 rohlíku
- cca 1/2 dcl mléka
- 1 vajíčko
- hrst listového špenátu
- 50 g slaniny
- špetka muškátového květu
- podle potřeby strouhanka
- sůl
- pepř
- cca 20 g másla
- celý kmín
Postup Křepelky plněné špenátem
Postup přípravy receptu
-
Křepelky umyjeme, osušíme a osolíme, i zevnitř.
Náplň: Půl rohlíku nakrájíme na kostičky, zakápneme mlékem a dáme je do misky.
Slaninu nakrájíme na kostičky a vyškvaříme v kastrůlku a přidáme lžičku másla.
Ke slanině přihodíme špenát, necháme zavadnout a odstavíme.
Do vymačkaných kostiček rohlíku vklepneme 1 žloutek, přidáme špetku muškátového květu, slaninu se špenátem, sůl, pepř a sníh z jednoho bílku. Lehce promícháme a zahustíme strouhankou-cca 1-2 lžíce.
Náplní plníme bříška křepelek, která zajistíme párátky, aby náplň nevytekla.
Posypeme celým kmínem, na každou křepelku dáme pláteček másla, dáme na pekáč, podlijeme vodou, přiklopíme a pečeme cca 20 minut přikryté na 200 stupňů.
Pak odkryjeme a pečeme ještě asi 40 minut. Během pečené podléváme výpekem. Příloha je vhodná podobná, jako ke kuřeti. Bramborová kaše, celé brambory, bramborový salát a pod. Já jsem si dala salát z červené řepy.